Eyl

İtirazlar değerlendirilmiş olup,2023-2024  Eğitim Öğretim yılı Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacak kurslar için Ücretli Usta Öğretici Görevlendirme başvurusunda bulunanlara ait Kesin  Sıralama Listesi aşağıda yayınlanmıştır.Hayırlı olmasını diliyoruz.

Ağu

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Başvuru işlemleri 01  -  31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ara

Ne de güzel demiş Hababam Sınıfının yazarı  Rıfat Ilgaz 'Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin  var olduğu her yer okuldur.' Ve bizimde bir alanımız var  "Hayat Boyu Öğrenme" dediğimiz ve çok önemsediğimiz bir alanımız var. Amacımız öğrencilerimizin, gençlerimizin, anne ve  babalarımızın ve komşularımızın arkadaşları ile sanatsal, kültürel, sportif ve benzeri birçok alanda sosyalleşmelerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sunmaktır. Bu doğrultuda "Millî Eğitim Bakanlığının tanımladığı görevler ışığında, farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerinin ve sosyal- kültürel gelişimlerini sağlama, bilgi, beceri ve yeterliklerini geliştirme; öğrenmeye erişimlerini arttırmak için çalışmaktayız. Öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirme yolunda attığımız her adımın Ülkemiz geleceğinin sağlam temelleri olacağının bilincindeyiz.

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 998 halk eğitimi merkezi, her ay 1 milyon vatandaşa kurs imkânı sunuyor. Vatandaşlar, 81 ilde 73 alandaki 3 bin 811 farklı kursa katılabiliyor.  Millî Eğitim Bakanlığınca hayat boyu öğrenme kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren 998 halk eğitimi merkezinden, 2022 yılının ilk yedi ayında 7 milyon 570 bin vatandaş yararlandı.

Haz

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurul Toplantısı gerçekleştirdik. Alınan kararların hayır olmasını temenni ederiz.

Mrt

İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Toplum Merkezi ve Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Deri Çanta Yapımı Kursu Protokolu imzalandı